Mot Kanarieöarna, dygn 3

Vinden kom tillbaka efter ett par timmar igår och vi hade fin segling under kvällen och natten. Ganska svag vind, men vi kunde segla med 6-7 knop och avtagande dyning. Idealiska förhållanden för den som har frivakt och ska sova. På förmiddagen avtog vinden ytterligare och det blev motorsegling några timmar innan seglen åkte ner. Har prognoserna rätt så är det nog järngenuan som får ta oss resten av sträckan.
Idag har vi en underbart härlig dag med bikiniväder. 24 grader i vattnet gör vinden ljummen. Vi har duschat och bytt portugisiska gästflaggan mot den spanska. Passande nog har vi ätit gazpacho och quesadillas till lunch.
Förmiddagen var ”händelserik” med besök av en sädesärla som vilade under några timmar och en lastpall som strök förbi båten. Inget vi vill krocka med. Vi såg också resans första flygfisk. Nu finns också möjlighet att läsa, lyssna på musik och avnjuta en och annan film
Tur att vi har elektroingenjör Berg ombord! Igår efter vårt blogginlägg satte han igång med sitt mini-oscilloskåp och mätte på de olika komponenterna som hör till vindmätaren och efter någon timme var en tillfällig lösning ditlödd och klar.
Just nu har vi ungefär 125 sjömil kvar och vi räknar med att vara framme vid lunchtid imorgon. Position @ 141015 17:57 UTC 30 35.23 N 12 40.31 W
Allt väl ombord!

7 tankar på “Mot Kanarieöarna, dygn 3

 1. Bikini låter toppen,
  Får man komma?
  Vi har varit på första avseglarträffen, kul.

 2. Skönt med lite positiva signaler om tekniken. Utan motor, självstyrning och vindinstrument är ni snart tillbaka i ursprunglig segling.
  Lägg gärna upp en bild på Pelle i bikini.

 3. Kan ingenjörn skriva en rapport om problemet med vindmätaren? Vi har något liknande problem med vår Raymarine ST60+ Wind. Inte samma modell som er, men givaren är nog lika.

 4. Det här blir finurligt med Loupan som länk på Atlanten. Windjak hade ett vindinstrumentproblem med ST60 också som löstes ganska enkelt. Kanske inte alls samma sak som Ulf Nyman (ST60+) men vi hade fungerande instrument i år igen! Ring gärna Ulf. Bästa varma bikini hälsningar till er från oss i ett nollgradigt Stockholm, Robin

 5. Åh så trevligt att bloggförfattaren nu tycks ha fått upp ångan efter en lite trevande start i början av resan och nu lämnar täta rapporter. Säkert är vi många som med stort intresse följer erat äventyr och som ofta loggar in för att se om något nytt finns att läsa. Ha en riktigt skön resa och blogga på!
  //Håkan

 6. Tjena Ulla och Pelle!
  Hoppas ni kom fram till lanzarote 🙂
  Vi drog till Marocko, essauria, sjuk hamn, soft stad 🙂
  Hörde på kanal 72 att Pelle fotade oss lite när vi kryssade mot Canada utanför cascais! Kan han skicka bilderna till oss ? swedishneptune@gmail.com
  Hade varit grymt och så ses vi på grancanaria 🙂 ha de gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s