Livet på land

Natten till fredagen nåddes vi av de hemska nyheterna från Stockholm genom att både Martin och Sofia ringde och berättade vad som hänt. Sofia hade också kollat att alla i familjen var i säkerhet innan hon ringde oss. Tack och kram för det! Vi försökte följa händelseutveckligen via haltande internet och tankarna var ofta hemmavid. Det känns verkligen konstigt att ta del av nyheter hemifrån, då det ger en blandning av att vara nära men ändå såååååå långt borta. Om händelsen i Stockholm var ett utslag av mänsklig grymhet så blir vi här påminda om människans godhet. Vi checkade ut från Simone och Guy på fredag morgon och flyttade in i Loupan igen. Den snälla och omtänksamma Simone lånade då ut sin bil till oss under fredagen så vi kunde göra olika ärenden och hon skickade med oss lunchmat till båten. När vi lämnade tillbaka bilen på kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos Simone och sedan skjutsade hon oss tillbaka till båten med en ordentlig last bananer och frukten rambutan från deras trädgård. Här ett rambutantträd. Frukten påminner om lichie i smak och konsistens.


Vi har inrättat ett arbetsbord under båten och arbetet går sakta framåt, men vi skulle önska oss lite mer verktyg och material att jobba med. Men nöden är ju uppfinningarnas moder, så vi ska väl förhoppningsvis få ihop det till sist.


Tyvärr avbryts arbetet flera gånger per dag av ordentliga regnskurar och i natt hade vi ett riktigt skyfall med åska. Vattnet fyllde nästa en skottkärra som stod en bit från båten. Det ska enligt uppgift gå mot allt torrare väder under april och den intensivt fuktiga och varma luften ersättas av lite torrare luft och mer vind. Det flitiga regnandet gör att vi traskar omkring i lervälling, så vi har en balja med vatten vid stegen upp till båten för att skölja fötterna i.

Ett lite charmigt inslag här på varvet är de många hönorna och tupparna som håller till här. De är morgontidiga precis som hos Simone och verkar inte hört talas om ”kuckeli-ku klockan är sju”.


Det går mestadels bra att bo i båten här på land, även om det är lite opraktiskt. Vattnet i kranarna på varvet och runt hamnen går inte att dricka, så vi använder vattnet i tankarna enbart som dricksvatten och har dragit upp en slang med ”smutsigare” vatten som används till disk och tvätt ute i sittbrunnen. Opraktiskt är det också att klafsa genom leran till toaletten, speciellt på morgonen. Det går dock ingen nöd på oss. 

Igår kväll var vi ute med killarna på Amiga på en av öns tre restauranger. Efter middagen skjutsade restaurangpersonalen hem oss gäster som bor en bit bort. Det tar cirka 45 minuter att gå till varvet från byn och det är kolsvart, så det är skönt att bli skjutsad.

Inget ont som inte har något gott med sig, sägs det ju. En god sak med vårt roderprojekt är alla nya kontakter vi får med seglare som kommer förbi och frågar vad de kan hjälpa till med. Amiga har försett oss med huggen glasfibermatta och den amerikanska båten Mabrouka har lånat oss sin sticksåg och flera andra har varit förbi med uppmuntrande tillrop. Tack också till er bloggläsare som via bloggen eller facebook muntrar upp oss!

5 tankar på “Livet på land

 1. Trevligt att följa eran resa! Precis som livet i övrigt så går det lite upp och ner….Ni verkar dock ta det mesta med ro och glimten i ögat, och har förmågan att se att det också ger nya kontakter och möjligheter.
  Lycka till med reparationen, det kommer helt säkert att gå fint
  Bästa hälsningar
  Benny B

 2. Följer med spänning er liv som jordenruntseglare som ibland tycks ha större utmaningar på land än ”hemma” ombord till sjöss. Fantastiskt med vilket lugn och glädje ni tar vardagen och nya roderprojektet. Verkligen beundransvärt och inspirerande. Stora kramar från oss!!!

 3. Vi försöker förstås göra det bästa av situationen, men inte är det väl mungiporna uppåt hela tiden. Pelle har ofta tankerynkor i pannan och nu och då återfinns han vid något ritpapper mitt i natten. Fast vi är övertygade att vi till sist fixar detta och får ju intressanta erfarenheter på köpet.
  Massor av kramar till er båda!

 4. Pelle startade sin bana på TTT och det står ju bl.a. för Things Take Time. Men det är klart att det är roligare att välja sina projekt. Pelle fascineras av att söka smarta och bra lösningar vilket han kommer att fixa även denna gång. Tack Ulla för dina underbara beskrivningar på dina inlägg.
  Kram.

 5. Tack Ralf för uppmuntrande ord och en träffsäker beskrivning av Pelle 😀. Ja, han fixar nog det den här gången också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s